duminică, 22 iunie 2008

Sebastian Lungu- bebelusul asfixiat la nastere din neglijenta cadrelor medicale


Sebastian Lungu are acum 3 luni si nu vede, nu aude, nu mananca decat printr-un furtun, desi medicii care au urmarit sarcina mamei lui sustin ca ar fi trebuit sa fie un copil perfect normal. Toate acestea s-au intamplat datorita neglijentei cadrelor medicale de la Spitalul Universitar din Bucuresti din ziua nasterii micutului , care a fost lasat sa se asfixieze cu cordonul ombilical, acest lucru provocandu-i leziuni neurologice grave.

Parintii lui Sebastian, ambii asistenti universitari, au facut tot ce depindea de ei ca sarcina sa fie fara probleme. Au mers la un doctor de la o clinica particulara, Alexandru Badiu, au facut toate analizele recomandate de acesta. Toate investigatiile erau normale, spune Alina Lungu, mama lui Sebastian.

Pentru ca doctorul Badiu a intrat in concediu de odihna inainte de nastere, Alina a fost asigurata ca va fi urmarita in continuare de un alt medic din acelasi spital, Mirela Moarcas. Pe 3 august, cand femeia a nascut, medicul cu pricina a venit prea tarziu s-o asiste. Dupa miezul noptii, cand a ajuns la spital cu contractii, a fost consultata de un rezident. Pe la ora cinci, i-au facut anestezie peridurala si au dus pacienta in sala de nasteri.

Timp de aproape o ora, tanara Alina Lungu afirma ca, atunci cand a nascut, a fost lasata nesupravegheata de medicii si asistentele care erau de garda la Spitalul Universitar din Bucuresti. Asa ca nimeni nu a observat ca micutul s-a asfixiat cu cordonul ombilical, infasurat de doua ori in jurul gatului. Privat de aer, creierul copilului a cedat, micutul intrand in coma pentru doua saptamani.

Acesta tragedie s-a petrecut, se pare , datorita unui schimb de ture neglijent efectuat: asistenta care iesea din tura, Mariana Nitu, s-a grabit sa plece cu 20 de minute mai devreme, in timp ce colega care o schimba, Silvia Rosca, a trecut prin sala de nasteri cu 25 de minute mai tarziu. Doctorul de garda, Cristian Radoi, nu fusese anuntat ca are loc o nastere. Fusese anuntata, in schimb, doctorita Mirela Moarcas, care a ajuns exact in momentul nasterii. Mult prea tarziu pentru copil. Cordonul ombilical statuse prea mult infasurat in jurul gatului micutului. Sebastian s-a nascut mai mult mort decat viu. Cu toate ca era in stare grava, nu a fost imediat conectat la respiratie artificiala, isi mai amintesc parintii.

Copilul are acum numeroase probleme neurologice, a inceput un program de recuperare inca de la sase saptamâni, este hranit prin gavaj, adica prin intermediul unei sonde introduse pe gura. Alina si Ionut, tinerii parinti, sunt terifiati de ideea ca baietelul lor ar putea ramâne intr-o stare de leguma, asa ca au incercat din rasputeri sa gaseasca o solutie.

Au contactact deja un institut din Germania, de la Hamburg, unde ar putea sa-si duca bebelusul pentru recuperare. Li s-a spus ca tratamentul costa aproximativ 50.000 de euro.

Sebastian poate fi tratat in Germania, insa tratamentul costa 50.000 de euro.

Un comentariu:

Anonim spunea...

nota 10 pentru toate articolele continuati sa dati pe fata ororile in memoria celor care au pierit astfel si nu mai pot sa spuna suferintele lor